U Srbiji, zemlji bogatoj malim i velikim slivovima reka i prelepim jezerima, riba bi trebala carevati na stolovima. Međutim, nije tako iz nekokiko razloga, od kojih je najvažniji – i, nažalost, najrašireniji – zagađenost voda, za koji se problem ipak očekuje da će se rešiti.

Studnja je restoran poznat po tome što u svom sastavu ima i jezero koje upotpunjuje ceo koncept za odmor predviđen za porodicu i poslovne ljude. U jezeru živi rečna riba, šaran. Sportski ribolovci mogu da pecaju kog nas i istovremeno uživaju u hrani. Upecanu riba može da se vrati u jezero, a postoji mogućnost i pripreme ribljih specijaliteta odmah nakon što je riba upecana!

Valja podsetiti da je riba bila i da postaje sve važnije jelo kao zamena mesu zbog visokog postotka proteina. Proteini koje sadrži riba količinski su u maloj prednosti pred onima u mesu. Masnoća u riba nije ista, kao ni kod mesa, ali je niska, a kalorična je vrednost ribe, u celini nešto niža nego u mesa. Međutim, riba je dobra riznica vitamina A i D. Moglo bi se reći da je riblje meso lakše i probavljivije od drugih, predstavlja bogatu namirnicu, laganu i posebnog ukusa, preporučuje se deci, starijim osobama, odraslima, a zapravo bismo je morali jesti dvaput nedeljno.

Mi pripremamo ribu na više načina: na roštilju, pohovanu u kukuruznom brošnu, u pivskom testu i na druge načine.

Više o ponudi ribljih specijaliteta u Studnji pročitajte na našem sajtu www.restoranstudnja.com na stranici MENI.

Pišite nam kako Vi pripremate ribu? Koju ribu više volite da jedete rečnu ili morsku? Ukoliko imate savete za nas, pošaljite na meil  restoranstudnja@gmail.com