Zašto je važan doručak i kako da zdravo započente dan?

Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Hrana koju unosimo u organizam u ranim jutarnjim satima ima neopisiv značaj za zdravlje i imuni sistem našeg organizma.  Ponudu obroka za doručak Restorana Studnja možete pogledati na
https://restoranstudnja.com/meni/

Svi mi smo navikli da imamo određenu rutinu. Svaki dan ustajemo u isto vreme, idemo na posao, vežbamo, odmaramo. Međutim, kada se radi o jelu, često se dešava da se obroci preskoče ili da nemamo tačno određeno vreme za jelo. Kao što mi volimo da imamo rutinu, takav je slučaj i sa našim organizmom.

Zašto je važno da svaki dan jedemo u isto vreme? Tajming vaših obroka utiče na brzinu rada metabolizma, regulisanje telesne težine ali i na san. Poželjno je da se svaki dan jede u određeno vreme jer tako navikavamo organizam na određen ritam i on tada najpravilnije radi.

Svi obroci su važni, ali je doručak ipak najbitniji obrok u toku dana. Nakon buđenja, pred nama je čitav dan tokom kojeg ćemo morati da budemo fizički aktivni, a za to je neophodna energija.

Ako želite domaća pečena jaja u kombinaciji sa domaćom slaninom, šunkom, pršutom, kobasicom, koju mi proizvodimo, doručkujte kod nas u Studnji. Tu je i zdravo povrće, a cena doručka je takođe pristojna.

Dan započnite zdravo kod nas!