Svi želimo otići u restoran prijatnog ambijenta, zdrave i ukusne hrane te posebnih specijaliteta.
Pitate se koji je to restoran?
Upravo sve to nudi restoran Studnja koji treba da posetite, a evo i 10 razloga zašto:

#1  Studnja je porodični etno restoran: priča toplu priču o tradiciji i pravim vrednostima

Znano je i dobro svakom putniku namerniku da u Gložanu postoji čuveni restoran Studnja koji od osamdesetih godina prošlog veka priča toplu priču o Gložancima, baštineći njihove vrednosti. Nije Studnja samo restoran. Studnja je priča o starinama gložanskim, nasleđu Slovaka u Vojvodini, bunarima – izvorima života, dvorištima, njivama i besprekornim baštama, meštanima koji ni u najtežim vremenima nisu dozvolili da selo propadne.

 

#2  Gložan je mesto koje dočekuje goste velikodušno i veličanstveno zajedno sa Studnjom

Ko god bi i kad god došao u Gložan nije mu se moglo desiti da ne bude dočekan velikodušno i veličanstveno, široko i domaćinski. Kad god bi se među Vojvođanima pomenuo Gložan, tu bi priču pratilo mišljenje da je ovo selo jedno od najlepših i nauređenijih u Bačkoj, pa i šire, preko i ispod Dunava. Sasvim sigurno čule bi se reči hvale za Gložance, vredne i čestite domaćine zahvaljujući kojima se njihovo mesto oduvek uzimalo kao primer uspešnih privrednika i poljoprivrednika.

#3  Hrana u Studnji predstavlja sinonim za zdrav pristup životu i prirodi

U Studnji možete viditi kako izgleda kad proizvodite hranu i servirate je gostima na tanjure. Hrana koja se priprema u restoranu osim nutritivnog bogatstva predstavlja sinonim za zdrav prisutp životu i prirodi i podrazumeva sistem vrednosti koji u prvom planu ima očivanje životne sredine.  Povrće brenda ’’DOLINE PLUS’’ koje se dodaje jelima u restoranu, proizvodi se u okviru porodične kompanije ’’Agroplod’’ u saveremno opremljenim staklenicima, po HCCP standardu i uz biološku zaštitu. Ova kompanija prati nove trendove, zahteve potrošača i posetilaca koji sve više daju značaj zdravoj ishrani pa je tako sve što nude visokokvalitetno i potiče iz proizvodnje koja je sledljiva.  Pored povrća vlasnici Studnje proizvode slovači kulen, domaću pršutu, kobasicu i slaninu.

#4 Kuvari pripremaju odlične spedijalitete

U meniju restorana Studnja nalaze se  tradicionalna domaća jela, slovački specijaliteti, riblji specijaliteti, roštilj, jela ispod sača, deserti. Gosti mogu kod nas probati kvalitetna domaća vina.  Ponudu jela i pića možete pogledati na www.restoranstudnja.com  – stranica MENI.

#5  Studnja je mesto za odmor i uživanje  

Svi danas traže dobro mesto za odmor i uživanje. Restoran Studnja poznat je po gostoprimstvu koje datira još od 1982. godine.  Domaća hrana, piće, lokalna tamburica, prijatan ambijent i naše ljubazno osoblje pobrinuće se da raspoloženje gosta uvek raste. Pored zatvorenog dela, restoran poseduje baštu sa pogledom na jezero i dečije igralište u potpuno prirodnom okruženju.

Ko jednom dođe u Studnju, biva očaran rustičnim unutrašnjim i spoljnim izgledom, te obavezno se vraća.

#6   Studnja je koncept za celu porodicu

Kod nas možete da provedete divan vikend sa porodicom i prijateljima. Za najmlađe goste pripremili smo posebno dečije igrališe. Ako ste ljubitelj  sportskog ribolova u okviru Studnje čeka Vas specifičan ugođaj uz pecaljke na jezeru.  Idealno smo mesto za poslovne sastanke.

#7  Studnja je mesto gde proslavljate važne datume u životu

Postoje neki važni datumi u životu svake porodice. Datumi koji su nam posebni, značajni i koje obavezno obaeležavamo, kakva god bila naša svakodnevica. Organizujemo obeležavanje važnih datuma, proslava rođendana, imendana, devojačkih i momačkih večeri, proslavu diplomiranja, magistrature, doktorata, susrete generacija, bankete i postizanja rezultata koji unose veselje u naše živote.

#8  Lubitelje  sportskog ribolova u Studnji čeka specifičan ugođaj na jezeru 

Letnja bašta Studnje ima pogled na jezero nestvarno zelene boje. Baš na tom mestu gde se nalazi jezero do maja ove 2019. godine nalazilo se lokalno smetlište koje su novi vlasnici restorana uklonili, očistili i pretvorili u oazu za ribe i ribolovce. Gosti, ljubitelji ribolova dok čekaju da se hrana pripremi mogu uživati u pecanju.

#9  Tamburica vas dočekuje

Svakog vikenda Studnja gostima upotpunjuje ugođaj organizovanjem tamburaškog programa. Jedna od prvih asocijacija na Studnju jeste restoran dobre hrane i prijatnog zvuka lokalne tambure.

#10 Zivot je lep, ali ga učinite još lepšim dolaskom u Studnju – Dobro došli!

Na ulasku u restoran dočekaće vas studnja (bunar) i mala studnjica, dočekaće vas mnogo cveća vedrih boja i mala fontana u kojoj žive ’’koi’’ ribice koje donose sreću. Dakle, o svemu se u Studnji vodi računa.

Restoran Studnja je na proleće ove 2019. godine dobio novog vlasnika – porodičnju kompaniju Agroplod. Stari, prvi vlasnik ovog restorana vodio je računa kome će prepustiti svoje čedo – želeo je da ono ode u vredne ruke koje će poštovati identitet Studnje i nastaviti da čuvaju gložansku tradiciju i biti tu za dobrobit svih meštana. Već nakon par meseci pokazalo se da je taj potez bio dobar – porodica Bohuš, renovirala je i dogradila objekat, dajući mu nov moderniji izgled i to tako da Studnja ne izgubi nimalo na autentičnosti.